Risicomanagement

Jij ontdekt en onderneemt. De gids wijst en waarschuwt.

Een bergbeklimmer weet als geen ander dat hij een risico neemt. Een goed voorbeeld daarvan is de Nepalese bergbeklimmer Nims Purja. In de Netflix-documentaire ‘14 peaks: nothing is impossible’ beklimt hij in zeven maanden veertien bergtoppen van boven de 8000 meter. Het oude record ligt dan nog op zeven jaar..

Met die snelheid weet Nims niet alleen dat hij een risico neemt. Hij ként ook elk risico dat op zijn pad zal komen. Hij zeult genoeg zuurstofflessen mee omhoog, hij heeft de beste klimuitrusting en natuurlijk een lawinerugzak met airbag.

Maar misschien wel het belangrijkst: hij maakt dankbaar gebruik van de Sherpa’s. Een van oorsprong Tibetaans volk dat al eeuwen aan de voet van het Himalayagebergte woont. De Sherpa’s kennen de bergketens als hun eigen broekzak. Zij helpen Nims keer op keer op weg en wijzen hem op de gevaren die voor hem liggen.

Een risicomanager is een soort Sherpa. Als ondernemer maak je de reis zelf. Je bereikt mijlpalen, onderweg maak je strategische keuzes en natuurlijk verzet je elke dag bergen werk. De risicomanager ondertussen:

  • houdt een oogje in het zeil;
  • voorkomt dat je misstappen begaat;
  • en laat zien hoe je je voorbereidt op potentiële risico’s.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. En vooral goedkoper. MKB Risico Adviseurs dekt jou echt niet in voor élk mogelijk risico. Soms is de overgang van onbewust risico’s nemen naar bewust risico’s nemen al een enorme winst.

De voordelen

  • Onafhankelijke, professionele analyse
  • Overzicht van specifieke risico’s van úw bedrijf
  • Bespreking van verzekerbare én niet-verzekerbare risico’s
  • Hulp bij het treffen van de juiste maatregelen
  • Daardoor: meer zekerheid over de continuïteit van uw bedrijf

Hoe gaan jij en ik te werk?

Ik leer jou en jouw onderneming zo goed mogelijk kennen. Ik analyseer de branche waarin je actief bent en geef antwoorden op de vragen die bij jou spelen. Vervolgens schrijf ik een plan van aanpak met daarin de bedrijfsrisico’s en de strategie waarmee we deze tackelen.

Vervolgens zet ik lijntjes uit naar partijen die deze risico’s kunnen wegnemen, beperken of overnemen. Als alles geregeld is trek ik de deur niet achter mij dicht. Ik blijf betrokken bij de ontwikkelingen van jouw bedrijf. Met die vinger aan de pols zorg ik dat jouw dossier altijd meebeweegt met veranderingen binnen je onderneming.

Maar eerst dit

Laten we elkaar eerst eens leren kennen. Een vrijblijvend en informeel gesprek is de beste manier om te ontdekken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

1

Bel of mail

Dan plannen we een afspraak waarin we elkaar leren kennen.
2

Voorstel

Na onze kennismaking maak ik een voorstel waarin je ziet wat ik voor je kan betekenen tegen welke investering.
3

Plan van aanpak

Ik bezoek jouw bedrijf, stel vragen en maak vervolgens een risicoanalyse en bijbehorend plan van aanpak.